You are currently viewing סקירת קנון Rebel T7i/800D: אם הגיע הזמן למצלמה קצת יותר טובה, זו הקנון שלכם

סקירת קנון Rebel T7i/800D: אם הגיע הזמן למצלמה קצת יותר טובה, זו הקנון שלכם

יתרון: קנון Rebel T7i/800D מספקת איכות תמונה ווידאו סבירה וביצועים מכובדים בגוף שנבדק במסגרת של זמן.

 

חסרון: מצלמה יחסית גדולה ביחס למצלמות אחרות ברמה שלה והתמונות שלה לא חדות כמו של המתחרות.

 

בשורה התחתונה, לעליית שלב באיכות הצילום או הביצועים מהטלפון, הקנון Rebel T7i/800D נותרה חביבה על המעריצים.

 

אנחנו בדרך כלל מכוונים אנשים לעבר דגמי הדור האחרון (או יותר) עבור התמורה הטובה ביותר לתקציב, וזה נכון במיוחד עם ה-DSLRs של קנון ברמת הכניסה, סדרת ה-Rebel בארה"ב. קנון נוטה לטפטף את הטכנולוגיה מדגמים ישנים יותר, מתקדמים יותר, שמחיריהם צנחו, ופשוט הגיוני לקנות את הדגמים הטובים יותר במקום את הדגם החדש עם המרכיבים הפנימיים הישנים.

 

אבל ה-Rebel T7i (המכונה 800D בבריטניה ובאוסטרליה) מייצגת את העדכון הראשון המשמעותי הראשון של קנון לסדרה, באמת מאז ה-T2i בשנת 2010. ה-T6i קיבלה מערכת חיישנים ומיקוד אוטומטי חדש בשנת 2015, אבל זה היה שינוי מעבר. איכשהו, קנון מצליחה לגרום לשינוי הגדול הזה להרגיש כאילו הוא שינוי מצטבר: המצלמה מספקת בערך את אותה איכות תמונה כמו קודם ומצלמת קצת יותר מהר ברגע שאתם מורידים את המהירות של כונן העדשה. זה עדיין לא ממש משתווה לניקון D5600 באיכות הצילום או במהירות הצילום הרציף, אם כי היא עדיין מובילה במיקוד האוטומטי של הוידאו.

 

המצלמה עולה 850 דולר עם עדשת STM בגודל 18-55 מ"מ, f4-5.6.

 

נאמנות ישנה

גופה של ה-T7i נותר זהה לקודמו, אך לבסוף הוא משלב חיישן פיקסלים דואלי CMOS של קנון, טכנולוגיה בת שלוש שנים עם פוקוס אוטומטי לזיהוי פאזות על השבב שנמצא כמעט בכל קווי המצלמה העדכניים האחרים של קנון. אבל זה חיישן ומערכת מדידה נוכחית, אותם אלה שנמצאים במערכת EOS 80D, רק עם מנוע עיבוד תמונה חדש עוד יותר (Digic 7).

 

קנון עדיין משתמשת במסנן שמטשטש מעט את הקצוות, על חיישניו; ניקון לא. אז התמונות של ניקון נראות הרבה יותר מהתמונות של קנון, ואיזון הלבן האוטומטי של קנון אינו חכם בתנאים מעוננים (או במצבים בהם צבע האור דומה).

 

אמנם ה-T7i לא נראית טוב כשעושים השוואה זו לצד זו, אך אם חייבים לשפוט, רוב האנשים יהיו די מרוצים מהתוצאות שהם משיגים, במיוחד אם רק צופים בתמונות במכשיר נייד. הצבעים קופצים יפה, גווני העור נראים נכונים ויש לה טווח דינמי שעונה על הציפיות לקלאסיקה שלה – כמו מרבית המצלמות הנמוכות עד בינוניות, הגדרות ברירת המחדל מגבירות את הניגודיות, מה שאומר שאתם מאבדים מעט פרטים באזורים הבהירים והכהים ביותר.

 

אם אתם מצלמים על RAW, אתם יכולים לשלוף הרבה פרטים מאזורים בלתי מוגדרים, אם כי לא באזורים המוערכים מדי. שוב, זה די אופייני לרמה הזו של המצלמות. בפועל, ניתן לצלם ב-ISO 3200 – המאפשר אור נמוך יחסית, בלי לדאוג מרעש או מממצאים אחרים.

 

המצלמה מהירה מספיק לצילום טיפוסי של ילדים וחופשות, אך היא אינה תומכת במיקוד אוטומטי ברציפות ובחשיפה אוטומטית בהגדרה הגבוהה שלה. המצלמה לא יורדת אוטומטית חזרה להגדרה נמוכה או שמביאה לפרץ איטי יותר כמו ב-T6i, כך שאם הגדרתם אותה לכיוון AF ולצילום רציף במהירות גבוהה, אל תתפלאו כשהצילומים יוצאים לא עקביים כשרק מעט מהראשונים בפוקוס. הדבר הבטוח ביותר לעשות הוא לשמור על הגדרה איטית יותר (4.5 פריימים לשנייה).

 

זה בסדר בתאורה נמוכה, אבל כמו ה-80D, היא מעט איטית יותר מהשאר במיקוד אוטומטי עם אור נמוך. סביר להניח שלא תשימו לב לכך. זה תלוי גם בעדשה; חלקן מהירים יותר מאחרות במצב הנכון.

 

בדומה ל-80D, ל-T7i יש ביצועי תצוגה חיה נחמדה מאוד, רק מעט איטית יותר מאשר בעת השימוש בעינית האופטית. זה תמיד יהיה נכון ב-dSLR מכיוון שהיא צריך להעיף את המראה בכל צילום. זה עדיין הרבה יותר טוב מאשר ב-Nikon D5600, כך שאם אתם מתכוונים לצלם באמצעות LCD האחורי הרבה – זה תקף גם לוידאו – אז אתם עדיין צריכים להשיג אחת ממלצמות הקנון שיצאו לאחרונה.

 

ממשק חדש

בעוד שגוף המצלמה לא השתנה מאז ה-T6i, קנון הציגה ממשק "קל" חדש עם דור ה-T7i שיחליף את הממשק "הקל" האחרון. תצוגת הצילום אינה מציעה אפשרויות שונות, אך נראית מודרנית ומושכת יותר, עם תמונות בהירות וטקסט מסביר יותר. אפשרות התפריט המודרכת, פשוט מציגה מסך ביניים שמסביר לכם מה עושה תפריט משנה מסוים. מדריך התכונות אינו חדש, ומתיישן ממש מהר.

 

שאר חלקי הגוף די סטנדרטיים עבור dSLR, נוחים לאחיזה אך גדולים בהשוואה למתחרים כמו Nikon D5600 או דגמים קטנים יותר ללא מראה. זה מרגיש חזק, אם כי מעט פלסטי. יש בקרות גישה ישירות לרוב הפונקציות, משהו שאתם מקבלים כשאתם עולים מדגם ברמת הכניסה, ומערכת נחמדה של אפשרויות מיקוד אוטומטי – כולל אזורים שניתנים לבחירה – בזכות השדרוג לחיישן הפיקסלים Canon Dual.

 

המצלמה תומכת גם בבקרת פלאש אלחוטית מלאה, אם אתם מחפשים מצלמה זולה יחסית. עם זאת, כמו ברוב ה-dSLRs הזולות ביותר, אין צילום ב-4K.

 

למה לא?

אין הרבה מה לומר על המצלמה; קנון שיפרה אותה באופן הדרגתי מאז שהסדרה הושקה בשנת 2009 והיא תמיד הייתה מצלמה טובה אבל לא נהדרת, עם הרבה מעריצים. אלא אם כן יש לכם צרכי מהירות ספציפיים בצילום או שאתם זקוקים למשהו באיכות בנייה טובה יותר, סביר להניח שלא תצטערו על כך שקניתם אותה; זו בחירה סולידית בסך הכל.