You are currently viewing כך תהפכו את מדחס האוויר שלכם ליעיל יותר

כך תהפכו את מדחס האוויר שלכם ליעיל יותר

שפרו את עיצוב המערכת

שש דרכים שיעזרו לכם לשפר את העיצוב של מערכת מדחס האוויר שלכם:

 

  1. יישרו את הדרך. קווי אספקה ​​צרים או עיקולים חדים באותם קווי אספקה ​​עלולים לגרום לחיכוך מוגבר ולנפילות לחץ במערכת, מה שאומר פחות לחץ שמגיע לנקודת השימוש. עיצוב טוב יותר ללא עיקולים רבים ולולאות אמור לייצר יותר לחץ תוך שימוש באותה כמות אנרגיה.
  2. חסכו באנרגיה בעת הצורך. מיכל אחסון, או מקלט, יכול לחסום שינויים בביקוש לטווח קצר ולהפחית את ההפעלה/כיבוי של מעגלים. מיכל יכול גם למנוע מלחץ המערכת לרדת מתחת לדרישות הלחץ המינימלי כאשר הביקוש הוא הגבוה ביותר. ירידת לחץ עלולה לגרום דווקא ללחץ המערכת לעלות, וכתוצאה מכך לבזבוז לחץ אוויר. גודל המיכלים תלוי בעוצמת המדחס. מדחס אוויר של 50 כוחות סוס, למשל, זקוק למיכל קולט אוויר של 50 ליטר.
  3. קררו את האוויר הנכנס. מכיוון שהאנרגיה הדרושה לדחיסת אוויר קריר קטנה מהאנרגיה הדרושה לדחיסת אוויר חם יותר, ניתן להפחית את האנרגיה הדרושה לדחיסה על ידי הזזת כניסת המדחס לאזור מוצל בחוץ. הפחתה של 6 מעלות צלזיוס, למשל, יכולה להוריד את עלויות התפעול בכמעט 3.8%.
  4. השתמשו במספר מדחסים קטנים. מדחסי אוויר גדולים יכולים להיות מאוד לא יעילים מכיוון שהם צורכים יותר אנרגיה ליחידה בזמן שהם פועלים בעומס חלקי. מערכות כאלה עשויות להפיק תועלת מהשימוש במדחסים קטנים רבים יותר עם בקרות רצף, המאפשרות כיבוי של חלקים מהמערכת בלבד על ידי כיבוי חלק מהמדחסים.
  5. שחזרו פסולת חום. ניתן להשתמש בחום הפסולת להרתחת מים כדי לחמם חלל ולחימום מים. יחידת התאוששות חום מתוכננת כהלכה יכולה לשחזר 50-90% מהאנרגיה החשמלית המשמשת לדחיסת אוויר.
  6. מצאו אזורים עם ביקוש גבוה. על ידי מיקום מקלטי אוויר בקרבת מקורות של ביקוש גבוה, קל יותר לעמוד בביקוש עם קיבולת מדחס מופחתת.

שקלו את הצרכים של מערכת אוויר דחוס

  1. בדקו את פרופיל העומס. מערכת אוויר דחוס מתוכננת כהלכה צריכה לקחת בחשבון את פרופיל העומס. אם יש הבדלים נרחבים בביקוש לאוויר, המערכת תצטרך לעבוד ביעילות כשהיא בעומס חלקי. מדחסים מרובים יספקו שימוש חסכוני יותר באנרגיה כאשר יש תנודות גדולות בביקוש.
  2. צמצמו ביקוש מלאכותי. דרישה מלאכותית היא נפח האוויר העודף הנדרש לשימוש לא מוסדר בעת שימוש בלחץ גבוה מהנדרש עבור יישומים. אם יישום דורש 50 psi ומקבל 90 psi, המערכת מייצרת אוויר שלא נמצא בשימוש. ווסתי לחץ בשימוש הסופי יכולים לצמצם ביקוש מלאכותי.
  3. קבעו את הלחץ הנכון שדרוש ליישום. רמות הלחץ הנדרשות חייבות להתחשב בהפסדי מערכת ממסננים, צנרת, מפרידים ומייבשים. העלאת לחץ הפריקה תגביר את הביקוש לשימושים לא מוסדרים, כגון דליפות. במילים אחרות, עליית לחץ תגביר את חוסר היעילות. כדי לחסוך באנרגיה, כדאי לכם לשקול איך להשיג ביצועים גבוהים תוך הפחתת לחץ המערכת.
  4. בדקו היצע וביקוש בצורה נאותה. ודאו שמדחסי האוויר אינם גדולים מדי לשימוש קצה. קחו בחשבון את כל השימוש הסופי וכמתו את נפח האוויר הדרוש לכל יישום. הערכה כללית של כל מערכת האוויר הדחוס שלכם אמורה לעזור לכם לחקור את מערכת ההפצה לאיתור בעיות ולמזער שימושים לא הולמים באוויר.
  5. השתמשו בדיאגרמות בלוקים ופרופילי לחץ. דיאגרמות בלוקים יעזרו לכם לזהות את כל הרכיבים במערכת האוויר הדחוס שלכם. פרופיל לחץ חושף את נפילות הלחץ במערכת, מה שאמור לספק משוב להתאמת בקרות. כדי להשלים פרופיל לחץ, תצטרכו לבצע מדידות של כניסת האוויר למדחס, ההפרש על פני מפריד האוויר/חומר סיכה והבין-שלבי במדחסים רב-שלביים. על ידי רישום נתונים של לחצים וזרימת אוויר במערכת, תוכלו לקבוע שיבושים במערכת, עומסים לסירוגין, שינויים במערכת ותנאים כלליים. ניתן לנהל שינויים בלחץ ובזרימת אוויר באמצעות בקרות מערכת כדי למזער את ההשפעה על הייצור.
  6. השתמשו באחסון אוויר דחוס. אחסון יכול לשלוט באירועי הביקוש במהלך השיא על ידי הפחתת קצב ההתפרקות וכמות ירידת הלחץ. זה יכול גם להגן על פעולות קריטיות מפני אירועים אחרים במערכת על ידי כיבוי מדחס במידת הצורך.

 

מאמר זה נכתב על ידי https://airsupply-comp.com/