You are currently viewing מהי בגידה רגשית (והאם היא נחשבת)?

מהי בגידה רגשית (והאם היא נחשבת)?

ובנוסף, איך אפשר לטפל בה.

 

לאנשים רבים יש כנראה מושג מהי בגידה פיזית בתוך מערכות היחסים שלהם. רוב הזוגות, גם מונוגמיים וגם לא מונוגמיים, מסכימים על הגבולות האלה, יש לקוות. עם זאת, בגידה רגשית יכולה לעורר מחלוקות מסוימות. אם לא היה מגע פיזי, האם זו בגידה? מה מפריד בין בגידה רגשית לחברות קרובה באמת? וחשוב מכך, האם זה אפשרי שזוגות יתקנו את הנזקים שנעשו מחוסר שיקול דעת רגשי? אין תשובות קלות, אבל אם אתם מתמודדים עם בגידה רגשית, יש דרכים לטפל בה ולהתקדם ממנה הלאה.

אז מהי בעצם בגידה רגשית?

כפי שהשם מרמז, בגידה רגשית כרוכה לעתים קרובות באינטימיות לא מינית עם מישהו שאינו בן הזוג שלכם. אם התקרבתם יחסית לעמית לעבודה ואתם מוצאים את עצמכם שולחים לו הודעות בסתר תוך כדי שאתם חושבים לעצמכם, "אני מקווה שהוא לא יספר לבן הזוג שלי", יש סיכוי שעברתם מידידות אפלטונית לבגידה רגשית.

 

זה אולי יגרום לכם לחשוב שאסור לכם לחלוק סודות או אינטימיות רגשית עם החברים שלכם, כי זה אוטומטית בגידה רגשית, אבל זה כמובן לא המקרה. רשת של תמיכה רגשית זה בריא, ואדם משמעותי אחר כנראה לא אמור להיות המקור היחיד שלכם לרווחה רגשית. בגידה רגשית היא לא באמת קשורה לפעולה, כמו שיתוף קרבה רגשית עם אנשים מלבד בן / בת הזוג, וזה לרוב דבר נהדר, אלא לרגשות שלכם סביב זה, כמו תקווה שבן הזוג שלכם לא יגלה על הקשר.

 

ניואנס זה הוא הסיבה לכך שהמונח בגידה רגשית לא יכול להיות הדרך הברורה ביותר או הנייטרלית ביותר לתאר את התופעות במערכת היחסים שלכם בפועל. אם, למשל, אתם חושבים על אינטימיות רגשית כצורה של בגידה ובן הזוג שלכם חושב שבגידה היא פיזית בלבד, ייתכן שביטוי הכולל בגידה לא יעזור לכם להעביר את מה שאתם מרגישים או לעזור לו להבין בדיוק איך ולמה הוא פוגע בכם. זה לא אומר שאתם עדיין לא יכולים לקרוא לזה בגידה רגשית אם זו השפה שמרגישה לכם אמיתית, אבל חשוב לזכור כמה שונה אנשים יכולים לפרש את המילה בגידה.

 

המונח שחלק מהמטפלים הזוגיים משתמשים בו בעבודה שלהם הוא פגיעה בהתקשרות. המונח הזה כרוך במצבים שבהם אחד מבני הזוג מפר את הציפיות של השני. במקום להיתלות בשאלה אילו סוגי התנהגויות מהווים בגידה, המונח ממסגר מחדש את השיחה כדי להתמודד עם האופן שבו מעשיו של אחד מבני הזוג משפיעים על האחר. כשמתמודדים עם פגיעה בהתקשרות, יש תחושה שהקשר הופר בדרך כלשהי, ויש פגיעה.

 

לפעמים פציעות התקשרות הן מקריות, אבל זה לא אומר שהן לא פוגעות במערכות יחסים. בסופו של דבר, בין אם אתם קוראים לזה בגידה רגשית או פגיעה בהתקשרות, כל שותף במערכת היחסים שלכם צריך להגדיר מה חוצה את הגבול הזה עבורו ולהסכים על התנאים, כדי שתוכלו (בתקווה) להימנע מפגיעות התקשרות כמו אלה.

 

מאמר זה נכתב על ידי https://bunnyboo.co.il/